O nama

ART KONCULICA

Mladi smo tim u razvoju koji koncept promišljanja o primjeni umjetnosti u svakodnevnom življenju istražuje kroz vlastiti likovni izričaj na predmetima primjenjivim za uređenje prostora. Ljubav i formalno obrazovanje iz područja likovnih umjetnosti prenosimo modernim stvaralaštvom u svrhu estetskog formiranja prostora različite namjene.
Pod vodstvom Ane Koncul nastaju dekorativni i funkcionalni predmeti – dekorativni reljefi i funkcionalne keramičke pločice.

Promišljajući o tržištu i dominantnim rješenjima prostora bez kolorita, odvažili smo se predočiti osobni doživljaj pojedinca gradeći proizvod individualno, emotivno i osobno, pažljivim odabirom dijelova zamišljene cjeline naših proizvoda. Živeći u vremenu neizvjesnosti, opterećeni
životnim problemima, akumuliranjem stresa duhovno potiskujemo radost življenja i stvaranja. Želimo potaknuti pozitivne spoznaje i osjećaje kreativnim djelima jer stvaralačka igra i njen rezultat oplemenjuju nas kao graditelje ideja, na jednoj strani i naše klijente, na drugoj čineći uzajamni prijenos stvaranja lijepog, oku ugodnog – prostor ispunjen slikama koje potiču osjet veselja, sklad, energiju. Unoseći slike u prostor širi se stvaralačka energija pojedinca i prenosi se osjet ugode te potrebne produktivnosti. Priznati ćete da je dovoljno odabrati boju za zid da biste se osjećali bolje, a koliko pozitivnih osjetila potiče pogled na sliku urađenu samo za tebe / vas-tvoj / vaš prostor?!

Stvarajući materijalni oblik, odlučili smo svaku ideju, motiv i spoznaju tog trenutka oblikovati u jednu cjelinu i kao takvu osigurati da bude jedinstvena i originalna – unikatna.
Osluškujući potrebe i želje klijenta opredjelili smo se za apstraktne motive stvarajući kompozicije simboličkog i asocijativnog značenja.

O autorici

Ana Lončarević Koncul

OBRAZOVANJE
• 2002. diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u
slikarskoj klasi (Ante Rašić, prof.)
URBANA SKULPTURA
• Rukometašica na pijesku, 2005.; poliester, 170 cm; RSC Jarun – teren za rukomet na pijesku.
RADOVI
• Od 2006. do 2018. organizira i sudjeluje u promicanju likovnog odgoja potičući likovni izraz i dječije likovno ostvarenje kombinirajući slikarsko-kiparski rad uzrasta 8-16 g.
• 2005. izlaže skulpture sportaša za potrebe RSC Jarun: Rukometaš, 2005.; žičana mreža i papir, 190 cm; Veslač, 2005,; žičana mreža i papir.
• 2004. organizira i likovno oblikuje izložbu dječijih skulptura od neoblikovnog materijala pod nazivom Kad otpad progovori, Hrvatski školski muzej
• 1998. sudjeluje u opremanju edicije Suvremena književnost bosanskohercegovačkih Hrvata.
• članica HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika)